PRESENTATIEONTWERP

Tijdens deze training worden alle stappen behandeld die komen kijken bij het ontwerpen van een presentatie. Het eerste deel is gericht op het ontwerpen van een krachtige verhaallijn en het visueel ondersteunen ervan. In het tweede deel wordt op de computer gewerkt aan slides in PowerPoint. Do’s en don’ts komen aan bod, maar ook ontwerpprincipes.

MEER INFORMATIE
INTEGRALE PRESENTATIETRAINING

College geven, een beursaanvraag verdedigen of spreken op een congres – als wetenschapper hoort presenteren bij de dagelijkse praktijk. Een goede presentatie wordt beter begrepen én onthouden. In deze integrale presentatietraining komen alle aspecten van het presenteren aan bod. Van de verhaallijn en slides tot de lichaamstaal en interactie met het publiek.

MEER INFORMATIE
WETENSCHAPPELIJKE POSTERS

Wetenschappelijke posters staan vaak boordevol tekst en ingewikkelde grafieken of modellen. Tijd om dat alles te lezen is er op een congres zelden. Dat terwijl een goede poster werken als een waar uithangbord voor de wetenschapper en zijn onderzoek. In deze training werken we daaraan. We behandelen basale ontwerpprincipes, de verhaallijn  en brengen die direct in de praktijk op eigen materiaal.

MEER INFORMATIE
(SOCIAL) MEDIA VOOR WETENSCHAPPERS

Uitleggen wat je doet aan een breed publiek hoort anno nu bij het werk van de wetenschapper. Maar de tijd die wordt besteed aan een radio- of tv-interview, is niet meer beschikbaar voor onderzoek of onderwijs.  Toch pakt het gebruik van (social) media gunstig uit voor wetenschappers die het goed weten in te zetten. Daar richt deze workshop zich op.

MEER INFORMATIE
PHOTOSHOP, ILLUSTRATOR EN INDESIGN

Leren vormgeven is handig voor studenten die commissiewerk doen, maar ook later in de wetenschappelijke carrière komt dit van pas. Visser Visible verzorgt lay-out cursussen die ingaan op Photoshop, Illustrator en InDesign. Daarnaast is er aandacht voor het creatieve proces.

MEER INFORMATIE
WETENSCHAPPELIJK NETWERKEN

Netwerken is voor de meeste jonge wetenschapper geen favoriete bezigheid. Maar een wetenschappelijke ‘eenling’ blijven is af te raden. Want een goed netwerk maakt het aangaan van samenwerkingsverbanden, het inroepen van externe expertise en het verspreiden van ideeën een stuk eenvoudiger. En wie de kunst van het netwerken verstaat vergroot de kans op onverwachte carrièremogelijkheden. Reden genoeg dus om werk te maken van netwerken.

MEER INFORMATIE
MEDIATRAINING VOOR LECTOREN

Hoe krijg ik aandacht voor mijn onderzoek? Hoe bereid een goed interview voor? Hoe breng ik het verhaal prettig en begrijpelijk voor het voetlicht? Presentator Jeroen Dirks van het populair wetenschappelijke NTR-programma De Kennis van Nu geeft vanuit de praktijk mediatraining. Met als doelgroep lectoren en onderzoekers op Hogescholen. Zij doen vaak boeiend en actueel onderzoek, maar krijgen daar nauwelijks aandacht voor.

MEER INFORMATIE