ADVIES

Bij sommige presentaties telt elk detail. In de afgelopen jaren hebben wij tientallen wetenschappers bijgestaan in de voorbereidingen op de presentatie en het interview voor de commisies van de vernieuwingsimpulsen bij NWO (Veni, Vidi, Vici) of ERC grants. Alleen de beste kandidaten krijgen de gelegenheid om hun voorstel te presenteren. Dat maakt de concurrentie hevig. In zo’n speelveld zijn het de details die het verschil maken. In ons adviestraject besteden wij aandacht aan de verhaallijn, de slides, het stemgebruik, de lichaamstaal en interactie met het publiek. Samen met de kandidaat werken wij toe naar de beste presentatie van zijn/haar leven.

MEER INFORMATIE
TRAINING

Een wetenschappelijke carrière gaat over meer dan alleen onderzoek. Helder kunnen communiceren wordt steeds belangrijker. Of het nu gaat over het binnenhalen van onderzoeksgeld, college geven of het presenteren van de resultaten op een buitenlands congres, de juiste aanpak maakt het verschil.

In onze trainingen leren wij wetenschappers hun onderzoek te gieten in een vorm die begrepen wordt, overtuigend én memorabel is. We werken aan verhaallijn en ontwerp, maar ook aan zaken als presentatieangst en lichaamstaal. Zo helpen wij hen bij het berijken van hun communicatiedoelen.

MEER INFORMATIE
COMMUNICATIE

Onze ervaring is dat de communicatie tussen wetenschappers en ontwerpers nogal eens stroef verloopt. Dat komt omdat zij elkaars taal niet spreken. Daarbij kennen maar weinig ontwerpers de wetenschappelijke wereld van binnen.

Communicatie binnen de wetenschappelijke wereld is onze specialiteit. Wij hebben een wetenschappelijke achtergrond en zijn ervaren in het ontwikkelen van communicatiemiddelen (wetenschapsjournalistiek en grafisch ontwerp). Daarbij hebben wij een uitgebreid netwerk in de creatieve sector. Zodoende kunt u bij ons terecht voor het ontwerp van wetenschappelijke posters en PowerPoint presentaties, maar ook voor animaties en webapplicaties.

MEER INFORMATIE