WE MAKE KNOWLEDGE VISIBLE

Wetenschapper als uitgangspunt

In onze aanpak stellen we de wetenschapper centraal. We helpen de wetenschapper niet bij het onderzoek, maar wel bij het overbrengen ervan op een manier die overtuigend is, begrepen en onthouden wordt. Of het nu gaat om om een posterpresentatie, een verdediging van een Veni aanvraag of een wekelijkse update van lopend onderzoek. Om historici, sterrenkundigen of rechtsgeleerden en of zij nu werken aan een universiteit, kennisinstituut of bij een kennisintensief bedrijf.

 

Science to Science

Saai is de norm als het gaat om communicatie binnen de wetenschap. Tenminste, dat is onze ervaring. Presentaties zijn voor velen (zowel publiek als presentator) niet iets om naar uit te kijken en veel van wat er gezegd wordt, wordt snel weer vergeten. Omdat de inhoud centraal moet staan, raakt de vorm vaak ondergesneeuwd. Dat terwijl een goede verhaallijn, de juiste beelden en een enthousiaste performance de inhoud beter over het voetlicht kunnen brengen. Een goed verhaal kan leiden tot een inhoudelijke discussie op niveau, kwalitatieve feedback op het onderzoek uitlokken of een aanleiding zijn tot nieuwe samenwerking. Dát is de kennisoverdracht waar wij aan werken.

 

Science to Society

Communiceren met een breder publiek is niet iets waar de meeste wetenschappers zich graag mee bezig houden. Het kost tijd en brengt risico’s met zich mee. Want waar de media het snelle verhaal willen, wil de wetenschapper nuance. Toch kan het leren omgaan met (klassieke en sociale) media ook veel opleveren. ‘Outreach’ wordt steeds belangrijker gevonden in een wereld waarin wetenschap vooral maatschappelijk nut moet hebben en burgers meebepalen welk onderzoek gedaan moet worden. Regelmatig optreden in de media kan de wetenschappelijke carrière positief beïnvloeden. Daarbij kan media-aandacht het draagvlak voor wetenschap vergroten. Daarom helpen wij wetenschappers om (sociale)media in te zetten om hun doelen te bereiken.

 

Maatwerk

Wij hebben allemaal een wetenschappelijke achtergrond en werken nog steeds in de academische wereld: als wetenschapper, journalist, redacteur, presentator of coach. Hierdoor kunnen wij maatwerk leveren én de koppeling naar de praktijk vormen.

team_image
Eigenaar

Hermen Visser

Hermen Visser richtte na zijn studie biologie in 2011 het bedrijf Visser Visible op. Hij werkt als freelance (eind)redacteur voor diverse landelijke en lokale media. Daarnaast is hij trainer en adviseur in de wetenschapscommunicatie.

team_image
Coach en Trainer

Kick Moors

Kick Moors werkt aan de Universiteit Leiden. Hij ontwikkelt en geeft workshops gericht op het ontwikkelen van vaardigheden bij wetenschappers. Als coach en trainer bereidt hij wetenschappers voor op de verdediging van hun subsidieaanvraag bij NWO en ERC.

team_image
Presentator en mediatrainer

Karin van den Boogaert

Karin van den Boogaert werkt als presentator op radio en tv. Ze werkt voor onder meer NTR, TV Gelderland en de Concertzender. Daarnaast geeft ze mediatrainingen aan wetenschappers.

team_image
Wetenschapper en Trainer

Erik Kwakkel

Erik Kwakkel is boekhistoricus aan de Universiteit Leiden, lid van de Jonge Akademie en fervent social media gebruiker. Daarnaast verzorgt hij trainingen over social-media voor wetenschappers.